Artikler · 31. maj 2022

Faldstammen – det du skal vide

Mangel på vedligeholdelse af ejendomme er et problem, som mange boligforeninger har stået i. Det kan medføre alvorlige og meget dyre problemer i længden, da en stor renovering af en ejendom er meget dyrere end hyppig vedligeholdelse. Det gælder både for facader, tag, afløb osv. I etageejendomme findes der et system af afløbsrør, der kaldes en faldstamme. Faldstammen sørger for, at spildevandet fra de forskellige etager samles og føres det samme sted hen. Det er derfor en utrolig vigtig del af ejendommen, og det kan pludselig blive et stort projekt, hvis faldstammen skal skiftes ud. Du bør i stedet sørge for en professionel rens og en relining, hvis der er behov for det. Du kan først og fremmest bestille et eftersyn, der kan give dig en idé om, hvad der er behov for.

Sådan vedligeholder du faldstammen

En hyppig rensning af faldstammen er den bedste måde at undgå at skulle udskifte den. En faldstamme har en levetid på ca. 60 år, hvis den bliver vedligeholdt. Når det kommer til afløbsrør, så er det er god idé at få professionel kloakservice, der kan hjælpe med rensningen. Brugen af afløbsrens og andre kemikalier er måske billigere i øjeblikket, men det slider på kloakrørene og er meget skadeligt for miljøet. Her er det blot valget mellem korttidsløsninger og langtidsløsninger. En professionel rens er bedre for rør og miljø.

Relining af faldstammen – en ny renoveringsteknik

I stedet for at vente til, at din faldstamme skal skiftes, så kan du få den relinet. Det er ny teknik, hvor du undgår at skulle rive op i gulve og vægge. Det er meget billigere og mere miljøvenligt. Sikrer fremtiden med relining af faldstammer. Der er mange fordele ved at få en relining. Du får nye rør, der også har en bedre holdbarhed. Det er altså en holdbarhed på over 50 år. Derudover er materialerne lavet af en kvalitet, der kan tåle mekanisk rens samt 60% elasticitet. Det er også rør, der både kan tåle varme og kulde, så der er mindre sandsynlighed for, at de går i stykker på grund af ekstreme vejrforhold. Sidst, men ikke mindst vil det få meget få gener for beboerne i ejendommen. I stedet for at vente til sidste øjeblik for så at skulle ud i en større udskiftning, så kan det anbefales at få renoveret dine rør med den nye reliningsteknik.