Artikler · 12. maj 2022

Spar penge på en flot bil – gør det selv!

Du har garanteret lagt mærke til de andre brancher.

Men:

Også bilplejebranchen er der kommet et hav af steder, der kan vaske og pleje bilen for dig, så du slipper for dig.

Problemet er bare:

At du kommer til at betale en del ekstra for det, i forhold til hvis du gør det selv.

Så her får du guiden til hvilke bilpleje produkter du skal have dig hvis du selv vil vaske, polere og lakforsegle din bil.

Dette skal du gøre ofte

Den løbende pleje af bilen består primært i at sørge for at vaske den og sørge for at kabinen er ren indvendig.

Til at vaske bilen skal du have en autoshampoo i god kvalitet og du skal have dig en god vaskehånd i uld eller mikrofiber. Tilsammen (sammen med spande med vand/autoshampoo) udgør de det essentielle vaskegrej, som gør at du kan vaske bilen sikkert til hverdag.

Har du mulighed for det – vil det være en fordel med højtryksrenser og skumlanse – men ellers kan du også sagtens have en polymerbaseret autoshampoo, som indkapsler skidtet og dermed gør at du kan vaske bilen grundigt uden en forvask. Indvendigt skal du primært sørge for at bruge et produkt til indvendig vedligeholdelse, så du sikrer at rat, sæder mv. holdes fri for skidt og bakterier.

Med jævne mellemrum

Med jævne mellemrum bør du sørge for at rense bilen for flyverust og tjære. Det gør du med produkter til at fjerne de to ting. Det er produkter, der sprøjtes på bilen og herefter spules de af.

Har du større tjærepletter, kan det være nødvendigt at du kører en mikrofiberklud hen over dem, sammen med tjærefjerneren.

Efter en periode

Uanset hvor forsigtige vi er med vasken, så vil der med tiden være mindre lakfejl og ridser i lakken, som du kan udbedre ved at polere bilen. Det er en opgave som er lidt mere omfattende og tager lidt længere tid. Som oftest får du mest ud af det ved at købe en komplet pakke til polering med polermaskine og polermidler, og det er noget du kan bruge i flere år.

du kan bruge det.

Lakforsegling

Vil du gøre det lidt nemmere for dig selv skal du have givet bilen en lakforsegling. Den mest holdbare form du kan få er en keramisk lakforsegling. Det kan du få for under 500 kroner, hvor det mest krævende i processen er den poleringsproces som vi netop har omtalt.

Hvad kan man spare

Hvor meget du sparer – kommer an på hvad du havde tænkt dig som alternativ. Skal du hen til en professionel bilplejer hver gang bilen skal vaskes – vil du i længden spare mange penge ved at gøre det selv.