Artikler · 7. marts 2022

Spar penge, tid og energi når du køber legetøj

Der er altid så frygteligt meget at se til når man er forælder og det virker nogle gange som om, at opgaverne aldrig stopper. En af de ting man altid skal sørge for at der er til rådighed for barnet er interessant legetøj, som det rent faktisk har lyst til at lege med.

Og hvordan gør man så det, samtidig med at man ikke bruger alt for meget tid, energi og penge på at købe nyt legetøj hjem. Det er blandt andet noget du kan læse mere om i denne artikel. Læs med her hvis det virker som et relevant emne for dig.

Spar tid ved at købe på nettet

Du kan først og fremmest vælge at købe legetøj online, hvis du ikke føler at du har nok tid til at købe nyt legetøj hjem hele tiden. Det kan tage frygteligt lang tid at købe legetøj til barnet, hvis man gør det nede i en traditionel form for legetøjsbutik. Ofte vil barnet jo lege med det hele og der kan lige pludselig gå rigtig meget tid og energi med at forklare barnet, hvorfor man ikke kan købe hele butikken. Det kan være en ret udmattende samtale at have, når man allerede har haft en lang og hård uge på arbejdet.

Derudover er der de lange køer med skrigende børn ved siden af udmattede forældre, som man skal stå til måls overfor. Det er ikke ligefrem den måde man har lyst til at bruge sin søndag.

Sådanne lange køer og meget energi bruger man sjældent på at købe legetøj til barnet, når man vælger at gøre det på nettet. På nettet kan man lynhurtigt danne sig et overblik over hvilke muligheder den enkelte forhandler ligger inde med og købe lige det, som man har allermest brug for. Så nemt kan det virkelig gøres!

Hav barnet til at hjælpe med at finde legetøjet – og snak om økonomi imens

Det kan imidlertid være en god ide at have barnet til at sidde ved siden af en, når man bestiller legetøj hjem på nettet – præcis ligesom hvis man købte det nede i butikken. Forskellen her er dog at det kan være en del nemmere for barnet at kontrollere deres lyster, når de kigger på legetøjet på nettet. Det er trods alt blot billeder af legetøjet som de kigger på og ikke de fysiske produkter.

Og nu hvor du er i gang med at købe legetøj hjem til barnet på nettet med barnet siddende lige ved siden af dig, så er det meget nemt lige at bringe emnet om økonomi på banen. I sådan en situation er det meget nemmere at lære barnet lidt om økonomi og forklare det, hvorfor man ikke bare kan købe al det legetøj til barnet, som man gerne vil have.

Det er kun godt for barnet at det i en ung alder bliver introduceret til samtaler som disse på en alderssvarende måde. Det vil komme barnet meget til gavn efterhånden som det bliver ældre og får egne penge mellem hænderne.

Brugt legetøj kan også bruges

En af de måder hvormed du også kan spare en del penge på nyt legetøj til barnet er hvis du vælger at finde det som brugt. Det kan generelt være en god ide at gøre, hvis du ikke har mange penge. Men af rent princip kan du også blot vælge at ville købe størstedelen af legetøjet som brugt.

Hvert år bliver der smidt alt for meget legetøj ud, fordi barnet simpelthen mister interessen for det. Men legetøjet falder ikke rigtig noget og det er derfor noget af et ressourcespild. Det er derfor også en meget grøn beslutning at vælge at købe brugt legetøj til barnet fremfor hele tiden at købe nyt. Dette giver blandt andet også en god mulighed for dig som forælder til lige at snakke om klimavenlige handlinger med barnet.

Du kan købe brugt legetøj hjem på forskellige måder. Du kan blandt andet prøve at kigge rundt i dit eget netværk og se, hvorvidt der er nogle forældre med nogenlunde alderssvarende børn. Ofte vil de ligge inde med en del legetøj, som barnet ikke længere leger med. I stedet for at købe legetøjet kunne du måske endda bytte med noget af det, som dit eget barn er blevet træt af at lege med?