Artikler · 28. marts 2022

Skal din næste investering være i Ørsted aktier? Her er 3 muligheder for investeringsselskaber

Overvejer du at investere i aktier? Aktiekurser går op og ned. Der er aldrig en garanti for, at din investering kommer til at give et udbytte. Uanset hvilket selskab du investerer i, er det en god idé at følge med i nyhederne. Når der er dårlige nyheder om et selskab, er der et stort antal aktionærer, der trækker sig samtidigt, og kursen vil gå ned på aktierne. Selv hvis du laver din research og holder øje med nyhederne, vil der dog altid være en risiko, når du investerer. Vælg at investere i et selskab, du kan stå inde for. Her er tre selskaber du kan overveje.

Vil du gerne investere i et selskab, der bekymrer sig om miljøet? Så skal du måske investere i Ørsted energiselskab. Ørsted går ind for grøn energi og opfører vindmøller både på land og i havet. De vil gerne udfase kul og indføre mere bioenergi. Her kan du læse mere om Ørsted aktie.

Andre muligheder med aktier

Du kan også investere i Scandinavian Airlines. SAS blev dannet i 1946. Det er et svensk-dansk-norsk flyselskab, der arrangerer flyrejser til, fra og imellem skandinaviske lande. Den danske stat ejer 14% af aktierne. Kursen faldt drastisk i 2020, da en del flyrejser måtte aflyses. SAS arbejder for at omstille sig til mere miljørigtige brændstoffer med det langsigtede mål at tilbyde klimaneutrale flyrejser. Flyrejserne er ved at vende tilbage til deres normale skemaer. Læs mere for at finde ud af, om det er et godt tidspunkt for dig at investere i SAS aktie.

Fordelen ved at investere i store selskaber er, at de bliver handlet meget med. Du kan sælge dine aktier nemt, da der hele tiden er køb og salg. Danske Bank er et af de mest handlede aktier i Danmark. I stedet for at investere i flyrejser eller energi kan du investere direkte i pengeomløbets centrum. Læs mere om fordele og ulemper ved at handle med den Danske Bank aktie. Her kan du finde grafer, der opdaterer time efter time og holde tæt øje med udviklingen af aktiekurserne.