Artikler · 22. marts 2022

At leve det gode liv

Økonomi er godt for sjælen

Kom ind i kampen

Mange alenepiger har svært ved at holde ordentligt styr på deres økonomi. De vil gerne det gode, men har bare nogle gange svært ved at overskue det og danne de nødvendige mønstre. Der skal, indrømmet, også en ekstra indsats til for at få det rette overblik over økonomien. Man skal komme ind i kampen, for det er det værd.

 

Et eksempel fra de økonomiske valg i min hverdag som pensionist kunne være tøjvasken. Til denne del af den huslige økonomi har jeg valgt at bruge sæbebær, eller det, man også kalder vaskenødder eller sæbenødder. Grunden til, at jeg har valgt netop dette produkt er den, at det er genanvendeligt og meget holdbart, så det styrker både min privatøkonomi og den grønne omstilling. Derfor søger jeg også det grønne marked.

Min hverdag

Mange har en rigtig travl hverdag. Siden jeg blev pensionist har jeg oplevet, at meget af det, der var min hobby før i tiden, nu er blevet mit arbejde. Jeg arbejder på en måde stadig videre og det er egentlig en del af det gode liv for mig at se. Jeg har arbejdet som økonoma i over fyrre år, men på mange måder arbejder jeg faktisk stadig som økonoma, for jeg hjælper rigtig mange af mine aleneveninder med at holde styr på husholdningen og økonomien der.

 

Det er ikke alle, der kan få en stor pose penge, når de rammer pensionsalderen. Det er langt fra alle, det må man bare sande, og mange af mine venner har brug for min hjælp. Jeg hjælper gerne. Det giver mit liv stor værdi at kunne være til både glæde og gavn for mine venner, og også det fortsat at have evnen og muligheden for at skabe nye venskaber. Jeg er fuld af både kærlighed og sparetips. Det med at spare har jeg lært gennem mit lange liv som økonoma. Jeg ved, hvad en almindelig husholdning har brug for.

Mine weekender og ferier

Efterhånden sker der ret meget i mine weekender. Når man er pensionist, kan hverdag og weekend let flyde sammen, så det har jeg sørget for at holde adskilt så meget som muligt. Derfor bruger jeg mine hverdage på at få besøg eller besøge mine venner og hjælpe dem lidt med deres overblik over økonomien, og så slår vi en god sludder af. Som regel får jeg besøg af nogle af mine børn i weekenden. Særligt min ældste datter, Sally, kommer og besøger mig. Hun bor også kun fem kilometer væk, så det er let for os at ses, og det er herligt at kunne være så tæt med sit barn.

 

I år i ferien har jeg valgt at tage i sommerhus på Langeland sammen med fire af mine veninder. Vi har alle børn og børnebørn, men prioriterer at have tid sammen. Det er nemlig også vigtigt for mig at kunne slippe det hele, miste overblikket og bare være.